login icon
english icon
AA

Nord-Korea - kollektivt fadderskap

Verdens Barn har helt siden 2004 drevet hjelpearbeid i Nord-Korea. Det er svært få organisasjoner som har anledning til å drive hjelpearbeid i dette kanskje verdens mest lukkede land.

Gjennom de årene vi har drevet vårt unike bistandsarbeid i Nord-Korea har vi gjennomført en rekke forskjellige prosjekter og deriblant jevnlige hjelpesendinger til to barnehjem i Pyong Song. Verdens Barn har sakte bygd opp tillit hos nordkoreanske myndigheter og har nå fått tillatelse til å starte et kollektivt fadderprogram.

Behovene i Nord-Korea er enorme, og foreldreløse barn rammes ekstra hardt og har lav prioritert. 

Den muligheten Verdens Barn har fått til å drive et langsiktig program i dette lukkede landet er både unik og oppsiktsvekkende.

Målet er at vårt arbeid for disse barna og kontakten med nordkoreanske myndigheter gradvis skal høyne statusen for foreldreløse barn og de som jobber med dem, og således gjøre forholdene generelt bedre for alle foreldreløse barn i Nord-Korea. Dette er en svært viktig sideeffekt av vårt langsiktige hjelpearbeid.

Verdens Barn overfører ikke pengene til Nord-Korea men kjøper varer i Kina og transporterer dette over grensen til Nord-Korea. På den måten sikrer vi at hjelpen når frem til de som trenger den aller mest.

Fadderprogrammet omfatter barna på to barnehjem som Verdens Barn har hjulpet siden 2004. På disse to barnehjemmene bor det tilsammen ca.350 barn i alderen 0-7 år.  Hjelpen er utvidet til også å omfatte kostskolen som disse barna blir overført til når de er 7-8 år. På kostskolen bor det nå ca. 550 barn.

Som fadder i vårt program i Nord-Korea vil du være med å støtte disse tre institusjonene. Det betyr at alle barna på barnehjemmene og kostskolen vil nyte godt av støtten. Som fadder vil du få rapporter om utviklingen på barnehjemmene, internatskolen og Verdens Barns arbeid i Nord-Korea.

For å lese mere om vårt arbeid i Nord-Korea klikk her

Klikk her for å registrere deg som fadder, eller ta kontakt med;
Elin Stad Karlsen - 22 59 52 07 el. elin@verdensbarn.no

 

Finn ditt lokallag

Verdens barn
Frognerveien 10
0257 OSLO - Norway

Org nr: 970 134 891

Tlf: +47 22 59 52 00