No records
|
Når ble organisasjonen stiftet? og hvordan ble den til? |
Foreningen har sin opprinnelse i Norsk Koreaforening, som i 1953 ble startet av deltakere ved det norske feltsykehuset som var stasjonert i Korea under Koreakrigen. |
|
hei, jeg er en skoleelev som skriver en fagtekst om verdensbarn.
jeg lurte bare på hvor mange medlemmer har organisasjonen? |
Verdens Barn har 2000 medlemmer. |
|
Min kone er 50 år og jeg hennes ektemann er 66 år . jeg har vært pappa til hennes datter fra hun var 3 år, i dag 17 år og går på vidregående skole ,født i Thailand,men nå Norsk statsborger, samme for Mor. Jeg ønsker og adoptere henne. Vi har eget hus,god økonomi. Er det noen øvre aldersgrense for og adoptere henne. |
Adopsjon av et barn som dere allerede kjenner går ikke gjennom Verdens Barn. Det er Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) i region øst som håndterer slike adopsjoner.
Dere kan kontakte Bufetat region øst, e-post: region.ost@bufetat.no, telefon: 466 16 000. |
|
Hei ! Jeg har planer om å bli fadder til et barn i sør- Afrika, men jeg er litt skeptisk. Hvordan vet jeg at pengene blir mottat til barnet/familien og er det oppfølgning på barnet? Jeg ville gjerne blitt kjent med barnet jeg er fadder til ? |
Hei!
Så hyggelig at du tenker å bli fadder for et barn i Sør-Afrika. Det er virkelig store behov der!
Barnet/familiene får ikke penger/kontanter da det ofte kan bli brukt til andre ting enn barnets beste. Midlene fra fadderne går til å drifte fadderprogrammet med alle de tilbud det har til barnet og familien. Familien får bl.a. en måndelig matrasjon, små barn får tilgang på dagsenter med et par måltid hver dag, skolebarn kan gå på etter skole tilbudet eller ungdomssenteret hvor de har en trygg havn med sunne og utviklende aktivitetstilbud, leksehjelp etc.
Det holdes kurs og opplysningskvelder for foreldre/foresatte og mange av disse spesielt rettet mot kvinner. Sosialarbeiderne i programmet har ansvar for hver sin gruppe med familier og det er de som sørger for at barnet og familien har klær og det utstyr de trenger mest. De følger opp hele familien vedrørende helse, og oppfølgingen intensiveres der det er behov for det.
Sosialarbeiderne har tett oppfølging av barna og hele familien og jobber mye med motivering av omsorgspersonene slik at familiedynamikken kan bli god. Håpløsheten kan være lammende på omsorgspersonene og mange trenger daglig oppfølging av sosialarbeiderne i kortere eller lengre perioder. Sosialarbeiderne får god opplæring og blir kurset til denne spesielle jobben, og de gjør virkelig en god innsats for barnet/familiene.
Fadderne har mulighet til å besøke programmet og å møte fadderbarnet sitt. Man kan også sende pakker i posten eller ekstra midler til barnet/familien.
Daglig leder for NorSA, programmet vårt i Cape-distriktet; Marietjie Bezuidenhout kommer til Norge i uke 43 og skal fortelle om deres arbeid og forholdene i slummene de jobber i. Hun er i Oslo den 25/10 og i Trondheim den 28/10, tid og sted blir annonsert på våre hjemmesider: http://www.verdensbarn.no/nyheter/419-temakveld-25-oktober-2017.
Ta gjerne en tur dit for å høre mere om hvordan de jobber i programmet og hvor fantastisk mye de får til med midlene fra fadderne i Norge.
|
|
Eg er ei jente på 33 år frå vestlandet som blei adoptert frå India då eg var 9 månder som ønsker å finne finne mine biologiske foreldre, eg har fantastiske adoptiv foreldre, men eg kjenner nå at når eg er voksen at det er blitt veldig viktig for meg, så eg lurte på om dere hadde muligheten til å gi meg noe informasjon om korleis eg kunne gå fram, eg er adoptert gjennom verdens barn =) =).. |
Hei.
Vi tar gjerne å hjelper deg med disse spørsmålene.
vennligst kontakt oss på dag@verdensbarn.no |
|
Hei - vi lurer på om og eventuelt når det vil bli en familietur til Sør Korea med Verdens Barn? Hvem har mer informasjon om en slik tur? |
Vi arrangerer familietur til Sør Korea i påsken 2018.
Vennligst ring 22 59 52 06 eller skriv en email til dag@verdensbarn.no for info |
|
Hei
Jeg mener jeg har stilt spørsmålet tidligere, uten svar. Så jeg stiller det igjen.
Har Verdens Barn noe arrangert Korea-tur i tankene i nærmeste fremtid? Jeg er adoptert fra Korea.
Mvh
Jo Engesæter |
Hei.
Vi arrangerer tur til Sør Korea påsken 2018.
vennligst kotakt på dag@verdensbarn.no |
|
Hei! Vi er et par på 30 år som snakker om å adoptere et barn i framtiden og har dermed noen spørsmål.
Vi har ikke selv forsøkt å få barn enda, men spesielt jeg har et ønske om å hjelpe et barn som trenger en familie. Det vi ser for oss som en drømmesituasjon er å få et barn selv og så adoptere en søster eller bror. Vi kunne gjerne tenke oss å adoptere et barn fra Sør-Afrika.
Jeg skjønner at det kan ta flere år å få gjennom en adopsjonsprosess. Er det mulig å starte en prosess nå, få et eget barn om 2-3 år og adoptere et barn deretter? Jeg ønsker helst ikke at det skal bli like mange år som en hel adopsjonsprosess mellom de to barna.
Er det en ulempe i adopsjonsprosessen at man har et barn fra før/kan få barn selv?
Vi er ikke religiøse. Kommer dette til å være et hinder for å adoptere fra Sør-Afrika?
Takk for svar! |
Norske myndigheter tillater ikke at man kombinerer adopsjonsprosessen med å få egenfødt barn. Dersom dere får barn i løpet av adopsjonsprosessen, så må dere starte prosessen helt på nytt.
Det er ikke et hinder at man har et barn fra før. Dersom man har flere barn fra før, kan dette i noen land være en ulempe. Her er det viktig å se på regelverket for det landet man skal adoptere fra.
Vår samarbeidspartner i Sør-Afrika er en kristen organisasjon, og mange av de biologiske mødrene ønsker at deres biologiske barn skal få muligheten til å vokse opp i et kristent hjem. Det er derfor en fordel om man selv er kristen, men ingen betingelse.
|
|
kan et lesbisk par adoptere fra sør afrika? |
Det stemmer, både Norge og Sør-Afrika har et lovverk som tillater at to av samme kjønn kan adoptere.
Vi vil anbefale dere tar direkte kontakt med oss for mer informasjon. |
|
Vi vurderer adopsjon. Vi er i midten av 30-årne, gift men har ikke barn. Vi har aldri prøvd å bli gravide, men ønsker fortrinnsvis å adoptere fremfor å få egne barn. Dette betyr derimot ikke at et biologisk barn ville være uønsket, og jeg lurer derfor på følgende: En adopsjonsprosess kan, etter hva jeg forstår, ta mange år. Hva om man blir gravid underveis i denne prosessen, men at man ikke ønsker å avbryte verken adopsjonsprosessen eller svangerskapet? Blir man tvunget til å avbryte? |
Norske myndigheter har besluttet at man kan ikke gjennomføre adopsjon og en graviditet samtidig. Dersom man blir gravid i løpet av adopsjonsprosessen, kan derfor ikke adopsjonen gjennomføres.
Det kan i verste fall sette både dere og adoptivbarnet i en vanskelig situasjon. Matching til et konkret barn skjer i mange land en god stund før søkerne får beskjed om hvilket barn de kan få adoptere. Adoptivbarnet risikerer i så fall å måtte vente enda lenger på å få en permanent familie.
Det er derfor viktig at Verdens Barn får beskjed på et så tidlig tidspunkt som mulig dersom man blir gravid. Vi anbefaler alle som har dokumentene i utlandet om å ta forholdsregler for å unngå graviditet.
|
|
I juni var det mye oppmerksomhet rundt nye passregler. Organisasjonene var involvert og POT skulle se på retningslinjene på nytt. Nylig leste jeg på facebok om en mor hvis barn ikke fikk fornyet passet sitt på grunn av de nye retningslinjene. Hva har egentlig sjedd i den saken etter at POT så på saken på nytt? |
Dersom man er adoptert, eller har adopterte barn, bør man sjekke om fødestedet (fødeby) som står i det gamle passet er registrert hos Folkeregisteret. Hvis dette ikke er tilfelle kan man få Bufdir til å sende den dokumentasjonen de har fra adopsjonssaken, slik at Folkeregisteret fører dette riktig.
Dette må ordnes i godt tid før pass skal fornyes. Politiet forholder seg kun til det Folkeregisteret har skrevet selv om den adopterte tidligere har fått pass med riktig fødested.
I de tilfellene der det ikke er mulig å verifisere fødested, vil fødelandet bli oppført som fødested.
|
|
Hei!
Vi har vært medlem i VB siden vi startet med adopsjon, i 2000. Etter hvert har det blitt to adopsjoner via VB og har bare hatt positive opplevelser med VB. Men nå, etter at ungene har blitt store og 17/14 er det lite eller ingen medlemsfordeler annet enn et magert medlemsblad, som kommer 4 ganer i året. Føler vi som er ferdig med adopsjonsprosessen ikke lenger er så interesante for VB og savner litt feedback for ungdommer og foreldre med utfordringer som kan komme. Leser på Adopsjonsforum at medlemmene der får mer opplysninger via hjemmesiden og andre fordeler ved å være medlemmer, som bla. avtale Brilleland.
Skulle våre barn komme dit hen at de vil prøve å finne opplysninger om sitt opphav, kunne dette ha vært skrevet litt om på VB sine sider. Info om hvordan de går frem, hvem kan kontaktes osv.
Føler en viss trygghet i det å være medlem, men synes det har gitt oss svært lite de siste årene og vurderer sterkt å avslutte medlemskapet. Gi oss en god grunn for ikke å gjøre dette. |
Verdens Barn skal først og fremst være en organisasjon som ivaretar medlemmene før, under og etter adopsjonsprosessen. Aktive medlemmer og tillitsvalgte bidrar til at nye adoptivfamilier får tilgang til kunnskap og erfaring, samt et viktig nettverk.
I perioder av livet kan dette være mindre aktuelt. Samtidig er det viktig at vi sørger for at tilbudet er på plass den dagen behovet melder seg. Da trenger vi medlemmer som vil bidra.
Verdens Barn får mange forespørsler fra adopterte som ønsker å vite mer om sin bakgrunn.
Noen ønsker å få vite mer om landet de kommer fra, andre ønsker å reise dit, mens noen ønsker å se om det er mulig å finne sin biologiske familie. Ta gjerne en telefon til oss dersom dere ønsker å vite mer om hvordan man går frem.
Verdens Barn tilbyr stipendieordning for adopterte gjennom Stiftelsen Verdens Barn Fond (http://www.vb-fond.no ). Stiftelsen Verdens Barns Fonds primærfunksjon er utdeling av gaver, stipend eller bidrag til enkeltpersoner, eller grupper av personer som er adoptert gjennom Verdens Barn og Norsk Koreaforening.
I tillegg tilbyr Verdens Barn til alle medlemmer aktiviteter/arrangementer gjennom våre lokalavdelinger, familieturer til de adoptertes opprinnelsesland samt informasjon og veiledning til både adoptivsøkere og adopterte.
Verdens Barn er en organisasjon som skal arbeide for våre medlemmer på ulike stadier i livet som adoptivfamilie. Samtidig er våre medlemmer også våre eiere. Vår oppfordring til medlemmene er derfor: Engasjer deg i organisasjonen og utviklingen av den. Møt opp på lokalavdelingens årsmøte og si din mening. Bli med på neste landsmøte og si hvordan du vil at organisasjonen skal prioritere.
|
|
Hvis man har adoptert et barn fra et spesifikt land, kan man adoptere barn #2 fra et annet land? Hva er reglene for det? |
Det er ingen spesielle regler for dette. Mange vil legge vekt på at barna har en felles bakgrunn, men det er også mange familier som har adoptert barn fra to ulike land. |
|
Hei
Jeg har fått tips om at Dag Lund har klart å finne flere Koreanske adoptertes familie. Jeg lurte på om han kunne ha hjulpet meg og.
Finnes det noen arrangerte turer dere har/vet om i den nærmeste fremtid? |
Det arrangeres jevnlig turer til flere av våre samarbeidsland. Ta gjerne en telefon til Dag Lund, telefon 22 59 52 00. Han kan også gi informasjon om kommende turer. |
|
Hei,
Jeg heter Anniken og har vært interessert i adopsjon i mange år. Jeg har lest på nettsiden deres om ulike krav o.l. og der finner jeg en del nyttig informasjon! Men jeg har et spørsmål som jeg ikke fant svar på via nettsiden deres.
Jeg lurer på om det er mulig å snakke/få kontakt med andre adoptivforeldre for å høre om deres erfaring og opplevelser av det å adoptere et barn fra utlandet? Vi kjenner ingen her som har adoptert og ønsker veldig gjerne å få mer personlig innsikt i det dersom det er mulig.
Setter stor pris på svar, og tusen takk for at du tok deg tiden til å lese :)
|
Hei, så hyggelig at du finner nyttig informasjon på nettsiden vår!
Vi vil anbefale deg å ta kontakt med lokalavdelingen som er nærmest der du bor. Lokalavdelingen består stort sett av folk som har adoptert, er adoptert eller planlegger å adoptere. Mange lokalavdelinger har åpne møter e.l der du kan treffe familier som har adoptert.
Du finner en oversikt over våre lokalavdelinger her: http://www.verdensbarn.no/om-oss/lokalavdelinger.
Dersom du har spørsmål, er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å ringe til oss.
|
|
Hei!
Jeg og min storebror er adoptert fra Sør-Korea. Vi har lyst å dra tilbake og se hvor vi ble født. Lurer på om dere har gamle arkiv med informasjon om oss mtp biologiske foreldre, barnehjem eller noe som helst. Evt om hvordan vi kan få hjelp til dette?
Mvh Siri Sundberg |
Vi vil anbefale dere å ta direkte kontakt med oss, telefon 22 59 52 00.
Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn. Opplysninger om adopsjon og biologisk opphav er strengt taushetsbelagt. Det er derfor bare deg som er adoptert som har rett til disse opplysningene.
For å motta informasjon om biologisk bakgrunn må du henvende deg skriftlig (ikke per e-post) til Bufdir. Mer informasjon om dette finner du her: https://bufdir.no/Adopsjon/Fa_informasjon_om_biologisk_opphav/
|
|
Jeg kjenner noen som er godkjent for adopsjon og venter på tildeling. Den fremtidige adopsjonsfaren har fått en sykdom. Må man melde fra til Bufetat om dette? Vil noe sånt kunne stanse adopsjonen? |
Det er umulig å svare generelt på dette. Det vil avhenge av hva slags sykdom det er snakk om, og hvilke konsekvenser det vil ha for omsorgsevne.
Alle som har fått forhåndsgodkjenning for adopsjon av norske myndigheter plikter å melde fra om alle slike endringer til Bufetat.
|
|
Hei, hvorfor er det slik at det tar ni år og lenger å adoptere fra Kina (fremfor de andre landene)? |
Ventetiden varierer ut fra hvor mange søkere som er i det aktuelle landet, og hvor mange barn som blir frigitt for adopsjon.
Lengst ventetid er det for søkere på Kina. På 90-tallet åpnet kinesiske myndigheter opp for internasjonal adopsjon, og i første del av 2000-tallet mottok Kina tusenvis av søknader fra adoptivsøkere over hele verden.
Årsakene er flere, blant annet hadde Kina langt mer liberale regler enn alle andre land. De tok imot eldre søkere, søkere med helseproblemer, enslige søkere, og de hadde få krav til ekteskapets lengde o.l. Kort sagt: alle som ble godkjent i Norge (og andre land) kunne søke om å adoptere fra Kina. Dette åpnet også opp for nye grupper, som tidligere ikke hadde kunnet adoptere.
Ventetidene for Kina var korte på denne tiden (ned mot 6 måneder fra man sendte søknaden til man fikk tildelt et barn), barna var små og stort sett friske, og over 90% var jenter.
I samme periode var det mange land der antallet adoptivsøkere økte, land som tradisjonelt har hatt lite adopsjon. For eksempel Spania, Italia og Frankrike. Antallet søkere fra USA økte også betydelig.
Samtidig var (og er) Kina er relativt lukket land, som gir ut svært liten informasjon. De har aldri oppgitt tall for hvor mange barn som ble frigitt for adopsjon, eller hvor mange søknader de hadde mottatt fra adopsjonsorganisasjoner over hele verden.
I 2005 og 2006 begynte ventetidene for å adoptere fra Kina å øke, og i desember 2006 informerte kinesiske adopsjonsmyndigheter om at de hadde langt flere søkere enn antall barn som var frigitt for adopsjon. De vedtok derfor å stramme inn på reglene fra 1. mai 2007.
I de kommende årene økte ventetidene dramatisk. Det ble åpenbart at Kina hadde tatt imot langt flere søknader enn de hadde behov for. Samtidig ble færre barn enn tidligere frigitt for adopsjon. Sannsynligvis er en del av årsaken at innenlandsadopsjon økte i Kina.
I dag er ventetiden i Kina nærmere 9 år, og fortsatt økende. De som sendte sin søknad i januar 2007 har fått tildeling. Frem til alle søknader sendt før 1. mai 2007 har fått tildeling, vil sannsynligvis ventetiden øke. Kinesiske myndigheter har fortsatt ikke oppgitt offisielle tall for hvor mange barn som blir adoptert, eller hvor mange søknader de har fra adoptivsøkere over hele verden.
|
|
Hei!
Hvilke land støtter/godtar adopsjon til homofilt parforhold? |
Av våre samarbeidsland er det kun Sør-Afrika som har en åpning i lovverket for at homofile par kan adoptere. I tillegg vet vi at også Colombia (Adopsjonsforum) tillater at par av samme kjønn kan adoptere.
Norge har vedtatt en ekteskapslov som tillater at ektefeller av samme kjønn kan godkjennes som adoptivforeldre. Men slik situasjonen er i dag er det fortsatt vanskelig for lesbiske og homofile par å adoptere barn fra utlandet. Årsaken er at det er i Norge langt mer positive holdninger til, og bedre rettigheter for, homofile og lesbiske enn hva tilfellet er i de fleste land som formidler barn til adopsjon.
|
|
Hei. Jeg er adoptert fra Romania, og lurer på hvorfor dere kuttet Romania som samarbeidsland? |
Grunnen til at Verdens Barn i 1999 avsluttet samarbeidet om adopsjon med Romania, var at Romania endret sine regler for adopsjon. De nye reglene kunne føre til en praksis som ikke var etisk forsvarlig. De fleste landene i Europa avsluttet samarbeidet med Romania like etter.
I dag har ikke Romania en adopsjonslov som tillater adopsjon til utlandet. Vi håper at dette vil endre seg, og at etter hvert vi kan adoptere fra Romania igjen.
Vi har også fortsatt hjelpearbeidet vårt i Romania. Gjennom fadderskap får vanskelig stilte barn og deres familier blant annet tilbud om barnehager, skolegang, praktisk yrkesopplæring, mat og helsemessig oppfølging. |
|
Jeg lurer på om man må ha vært samboere/gift i 2 år før man starter prosess på adopsjon, eller kan man starte tidligere, men ikke få tildelt barn før man har vært gift/samboer i min 2 år? |
For gifte og samboende søkere, skal adopsjonsmyndigheten gjøre en konkret vurdering av samlivets stabilitet.
Som hovedregel må søkerne ha bodd sammen i minimum de siste to årene før man kan få en forhåndsgodkjenning for å adoptere.
|
|
PlanleggerVB tur til Sør-Korea i 2016? Greit om en oversikt over planlagte turer var et eget punkt. |
Verden Barn har tilbud om organisert tur til Sør-Korea i påsken 2016. Det har blitt gjennomført turer hvert år, men på noe ulike tidspunkt.
Vennligst kontakt oss på dag@verdensbarn.no for mer informasjon vedrørende turer. |
|
Hei! Jeg har nå meldt meg opp som fadder, men lurer bare på om jeg får en slags bekreftelse på mail etterhvert eller om jeg må vente til det kommer noe i posten etter en stund?
Mvh |
Så hyggelig! Da kommer det et brev i posten rett over nyåret. |
|
Hei!
Ser på samarbeidsland at flesteparten har et krav på å være gift. Men visst en kan dokumentere samboerskap flere år, kan det være nok? Kan en dokumentere dette når en ikke har kjøpt ilag, men har f.eks vitner som kan gå god for at vi har vært samboere? |
I alle våre samarbeidsland må man være gift for å kunne adoptere. Imidlertid vil kravet til ekteskapets lengde variere, og i noen land kan samboerskap i forkant telle med.
Vi vil anbefale dere å ta en telefon til oss for å se på hvilke alternativer som er aktuelle for dere. |
|
Hei. Er det stor forskjell på ventetiden mellom Thailand og Sør-Korea? |
Det er noen forskjeller, litt avhengig av alder, om man vil adoptere gjennom HSF eller thailandske myndigheter, etc.
Vi vil anbefale dere å ta en telefon til oss for å se hva alternativet vil være for dere.
Litt mer om ventetidene i Thailand og Sør-Korea finner du her: http://www.verdensbarn.no/nyheter/239-desember-2014-behov-for-nye-sokere.
|
|
Mulighet for å donere penger i annens navn? ( en av deres faddere som ønsket seg dette i julegave). Takk for svar! |
Det er fult mulig å donere i en annens navn. Vi har også fine «gavebrev» som eventuelt kan benyttes i slike anledninger (minstebeløp kr.300,-).
Ta kontakt med Elin Stad Karlsen på 22 59 52 07 eller elin@verdensbarn.no for nærmere informasjon eller bestilling.
|
|
Hei!
Jeg har nettopp sendt inn adressen slik at vi kan få tilsendt en informasjonspakke. Plutselig dukket det opp ett spørsmål; Vi har en fosterdatter på 7, snart 8 år. Hun har bodd hos oss fra hun var 2,5 år gammel. Hvordan "regnes" et fosterbarn i forhold til adopsjon hos dere?
Mvh |
Hvis hun bor hos dere permanent, og det er sannsynlig at hun vil bli boende når dere adopterer, vil hun nok bli vurdert på lik linje med et biologisk barn.
Ta gjerne direkte kontakt med oss dersom dere ønsker å drøfte deres situasjon. |
|
hei :) jeg er en enslig kvinne på snart 43 år, som kunne tenkt meg å adoptere et barn fra india, kan være 5 år. men jeg forstår det er lang ventetid å vanskerlig å bli godkjent. selv jobber jeg som hjelpepleier på et sykehjem, kan ikke få egne barn:( til sommeren har jeg lyst å jobbe som frivillig på et barnehjem i india via atlantis utveksling. kan hend jeg blir betatt av et barn der og har lyst å gå for adopsjon av det barnet:) går det an? stiller adopsjon seg lettere for meg som enslig da? hvordan skal jeg i så fall gå fram? |
Generelt sett så anbefaler vi ikke nye familier eller enslige å søke om adopsjon fra India nå. I fjor kom det hjem 1 barn fra India, og så langt i år har vi ikke fått noen nye tildelinger. Grunnet den vanskelige situasjonen i India, samt stor usikkerhet rundt de nye retningslinjene for adopsjon, er Verdens Barn svært forsiktige med å anbefale nye søkere på dette landet. Et unntak er indiske statsborgere som er bosatt i Norge, da disse kan bli gitt prioritet i India.
Om du vil adoptere utenom en norsk forening må du kontakte Barne-, ungdoms- og familieetaten i region øst (http://www.bufetat.no/ost/).
Litt mer informasjon om dette finner du her: http://bufetat.no/adopsjon/utenom/
og her: http://bufetat.no/adopsjon/anerkjennelse/
|
|
Hei! Vi er et ektepar på henholdsvis 34 og 44 år som har et barn fra før (adoptert fra Kenya). Da Kenya har endret reglene vedr. ventetid mellom adopsjon av barn nr. 1 og barn nr. 2, ønsker vi nå å undersøke hvilke muligheter som kan finnes andre steder? Sønnen vår er født i mai 2010. Mvh. Henriette. |
Flere av våre land er aktuelle. Anbefaler dere å ta en telefon til oss, så kan vi se på hvilke alternativer som er aktuelle for dere.
Vi treffes på telefon 22 59 52 00. |
|
Hvor vanlig er det at et ektepar med 1 biologisk barn fra før ikke får lov til å adoptere fra samarbeidslandene deres? Jeg tenker særlig på Sør-Afrika, men også eventuelle andre. Vi har ett barn som ble til med prøverør... |
Vi har aldri opplevd at en familie ikke får adoptere fra Sør-Afrika fordi de har et biologisk barn fra før. Vi forsøker å ha en balanse mellom antall familier med og uten barn fra før, men så langt har dette ikke vært noe problem.
Vi vil anbefale dere å ta direkte kontakt med saksbehandler for mer informasjon. |
|